Dilluns 2 d'agost de 2021

pòster

El cant del cigne

En un teatre antic de províncies, al final d’una estrena. Un actor vell i amb ressaca de la celebració, fa un repàs a la seva vida d’actor i de persona. L’èxit, els honors, la decadència, la solitud, tots aquest sentiments aflorant entre les quatre parets d’un teatre buit on només un vell apuntador n’és testimoni.

"El Cant del Cigne" és un popular text teatral escrit per Anton Txekjov l'any 1887, una escena de culte que com tants d'altres escrits del popular autor i metge rus s'endinsa en les profunditats de l'ànima humana.

La Funcional Teatre

La Funcional Teatre va néixer a Figueres l'any 1989. Al llarg d'aquest més de 30 anys d'existència no ha parat d'estrenar espectacles. El grup mou una cinquantena de persones que col·laboren en els projectes anuals del grup amb més o menys dedicació.

Salvador Torres i Jaume Alsina són homes de teatre de tota la vida molt vinculats al món cultural figuerenc. Han estat en molts grups i iniciatives: Taller de Teatre, Groc, Pastorets, Tramunteatre... no acabaríem. Abans de la seva jubilació en Salvador havia estat director del Teatre Municipal El Jardí de Figueres i en Jaume director tècnic del mateix equipament. "El Cant del Cigne" és l'obra que Anton Txekhov, sense saber-ho, va escriure per a ells dos, ja al segle XIX.

GÈNERE

Drama

Autor

Anton Txekhov

Direcció

Jaume Alsina

Interpretació

Salvador Torres
Jaume Alsina