Dilluns 26 de juliol de 2021

pòster

Transicions

Estar constantment entre la sortida i l’entrada, dos moviments que mai deixen d’esdevenir. Una pertinença al dins i una voluntat d’habitar i d’existir al fora. La tradició ens acompanya com un llegat d’horitzons personals però també comunitaris, que s’emmarquen en un paisatge i en una llengua. El cossos contenen un coneixement que es transmet d’una generació a la següent, però són tots diferents. Com les escultures de vímet provinents de: Sembra, peça creada a l’agost del 2020 per l’artista i artesana Ona Trepat Rubirola.

La poesia pren part d’aquesta experimentació espaial. La poeta i ballarina, Azucena Momo, investiga els mots que apareixen en relació a l’escultura-objecte i el moviment en relació amb el paisatge, per estructurar un llenguatge poètic que transita i es diposita entre els cistells.

Azucena Momo

Nascuda a Figueres, viu al bosc. Ha estudiat periodisme, humanitats i teatre. És professora i artista. Escriu poesia i textos breus per ser escenificats. També escriu crítiques de dansa a diferents mitjans digitals com Nova Veu (Recomana.cat) i Núvol.

Balla. Des de sempre i, com diu ella mateixa: de mala manera. Aquesta passió la porta a investigar les possibilitats de les paraules quan es desmembren en cos i veu sobre un espai escènic que les transmuta. Al llarg dels anys s'ha format a diferents escoles de Bèlgica, França i Catalunya. També ha après l'ofici de diferents coreògrafs i creadors com Mal Pelo, Lali Ayguadé, Roberto Olivan, Thomas Hauert, Rob Hayden, entre d’altres.

GÈNERE

Site specific
Diàleg amb l'obra "Sembra"

Dansa i textos

Azucena Momo

Espai i escultures

Ona Trepat Rubirola

Mirada externa

Maria Mora

Música

Laia Pujol