Dilluns 8 d'agost de 2022

pòster

Cia. La Confi

La Confi neix com a companyia l’any 2021 amb el propòsit d’aglutinar professionals de les arts escèniques de Vilanova i la Geltrú. El primer projecte com a companyia és «La imatge», text que formà part del Festival Píndoles 2021. L’Àlex i el Josep Maria fa anys que treballen junts: al Ball de Malcasats del carnaval de Vilanova, al Nanoteatre de la mateixa ciutat... La col·laboració amb l’Adriana va començar el 2021 amb el Nanoteatre i «La imatge» i no pot ser més prometedora.

El nom de la companyia s’inspira en el d’una antiga pastisseria de la nostra ciutat, La Confiança: projectes dolços amb gent de confiança.

La imatge

El Daniel, llibertari, va salvar de la crema la imatge de la patrona del poble quan va esclatar la Guerra Civil, i ara ell i la seva dona, l’Emília, fervorosa creient, es debaten entre vendre la imatge a un feixista o morir-se de gana. Quin futur espera la Mare de Déu dels Àngels?

Què té més valor, la cultura, la tradició o la supervivència? Val la pena posar en risc la vida per una causa, per justa que la considerem i per molt que pensem que tenim raó?

En un context com l’actual, amb l’auge de l’extrema dreta a Occident, pensem que cal no perdre de vista la història propera, la més petita, la que sumant, sumant conforma la Història. Com sempre i a tot arreu, qui guanya, guanya i no li calen explicacions ni justificacions a l’hora de prendre decisions. I des de la nostra humil veu hem de fer tots els possibles perquè episodis com el que mostra el text no es repeteixin.

GÈNERE

Drama, text

Autoria i direcció

Josep M. Teixell Aguilà

Coproducció Festival Píndoles
Cultura Tangent S.L.

Interpretació

Adriana Segurado
Àlex Pereira